Відкликаний для консультацій постпред України у РЄ ще не повернувся до Страсбурга — Клімкін

Відкликаний для консультацій постпред України у РЄ ще не повернувся до Страсбурга — Клімкін

Укрінформ
Постійний представник України у Раді Європи Дмитро Кулеба, якого МЗС більш як місяць тому відкликав до Києва для консультацій, наразі не повернувся до Страсбурга.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"До Страсбурга він (Кулеба. - Ред.) не повернувся... Мова була про те, що до літньої паузи наш посол туди не повертається", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що ПАРЄ після прийняття рішення про повернення російської делегації без будь-яких умов повністю втратила нашу довіру.

За словами міністра, це не означає, що ми абсолютно так само ставимося до Ради Європи, хоча й у ній є свої проблеми з точки зору довіри як до політичної інституції. На думку Клімкіна, вона поступово перетворюється на звичайний секретаріат конвенцій у сфері прав людини.

"Це дуже погано, оскільки означає, що цей міжнародний майданчик руйнується, як, до речі, й ОБСЄ", - зауважив він.

Читайте також: Спілкуватися з російською стороною складно емоційно, але цей контакт потрібен — Клімкін

У відповідь на запитання, чи було відкликання посла при Раді Європи формою демаршу, Клімкін зазначив, "якщо хочете, давайте назвемо це демаршем".

"Але одночасно ми відкликали його для того, щоб порадитися – які кроки нам потрібно здійснювати далі стосовно і ПАРЄ, й Ради Європи, яким чином обмежити здатність Росії гібридно впливати, – бо це вже реальний гібридний вплив зсередини, – на ПАРЄ. Ми намітили багато цікавих речей, про деякі з них оголошувалося, частина з них непублічні, – і ми будемо далі їх просувати. Тому це був одночасно і демарш, і реальна можливість тут, у Києві, попрацювати над послідовною стратегією подальших кроків", - резюмував Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня МЗС України відкликало зі Страсбурга посла при Раді Європи Дмитра Кулебу для консультацій через рішення про безумовне повернення Росії до ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-