Кремль зупинить агресію, якщо не зможе маніпулювати українською політикою - Гербст

Кремль зупинить агресію, якщо не зможе маніпулювати українською політикою - Гербст

Ексклюзив
Укрінформ
Подальші агресивні дії Кремля в Україні не виключені, але коли у Москві усвідомлять, що не здатні маніпулювати політичними процесами у Києві, їм доведеться ухвалити правильне рішення - забратися геть з Донбасу та припинити агресію.

Про це розповів у Вашингтоні в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу колишній посол США в Україні та директор Євразійського центру «Атлантичної Ради» Джон Гербст. 

«Гадаю, у Москві є люди, які вже розуміють, що російська агресія не досягає успіху. Тому і продовження агресії, можливо, також не принесе успіху», - розповів Гербст. 

Читайте також: Гербст розповів, як сприймати слова Путіна про "домовленості" з Обамою щодо України

Експосол переконаний, що «подальші агресивні дії» РФ не виключені, але сумнівається у можливості масштабного наступу, в якому Росія захопила би значну додаткову територію, адже це «послабило б їхню міжнародну позицію». 

«Підозрюю, що коли вони усвідомлять, що не здатні маніпулювати політичними процесами в Україні, вони почнуть ухвалювати правильні рішення. А саме — забиратися геть з Донбасу і припинити агресію», - зазначив він.

Читайте також: Командувач ООС продемонстрував делегації США докази агресії РФ на Донбасі

Гербст також поділився очікуваннями від майбутнього візиту Президента України Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Президентом Трампом. 

«Я сподіваюся, що ця зустріч відбудеться, а лідери встановлять гарні персональні стосунки. Сподіваюся, що результатом візиту стане більша американська підтримка України у протистоянні російській агресії. Я також сподіваюся, що в результаті Україна візьме на себе певні зобов’язання здійснити потужні кроки проти корупції та на шляху здійснення реформ», - зазначив він.

Директор Євразійського центру «Атлантичної Ради» відзначив, що дата візиту поки не відома, і він може відбутися як наприкінці літа, так і пізніше - восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-