Зеленський і Трамп знайшли спільну мову - постпред США при Євросоюзі

Зеленський і Трамп знайшли спільну мову - постпред США при Євросоюзі

Укрінформ
Постійний представник США при Європейському союзі Гордон Сондланд вважає, що президенти України і США знайшли спільну мову.
Американський дипломат сказав про це Радіо Свобода після зустрічі 26 липня в Києві з президентом України Володимиром Зеленським.

«Вчора президент Зеленський досить довго спілкувався (телефоном – ред.) із президентом Трампом, вони знайомилися. Я спілкувався з обома і до, і після цієї розмови. Розмова пройшла дуже успішно, вони відразу знайшли спільну мову. Президент Трамп наприкінці розмови запросив Зеленського до Білого дому в термін, який підходить для обох сторін, у найближчому майбутньому», – сказав дипломат.

Володимир Зеленський 26 липня в Києві зустрівся із Гордоном Сондландом і спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером.

Читайте також: Зеленський обговорив із Волкером ситуацію на Донбасі

Гордон Сондланд повідомив Радіо Свобода, що вони обговорювали, серед іншого, війну, питання енергетичної безпеки, становище в «Нафтогазі», верховенство права.

За його словами, зараз за ініціативи президента США Дональда Трампа працює команда за участі міністра енергетики Ріка Перрі, послів Курта Волкера і Вільяма Тейлора, інших представників Держдепартаменту США, яка зосереджена на різних аспектах відносин з Україною.

Офіс українського президента напередодні повідомив про телефонну розмовуВолодимира Зеленського і його американського колеги Дональда Трампа.

За повідомленням, президенти, зокрема, домовилися «предметно обговорити практичні питання українсько-американської взаємодії» під час візиту Зеленського до США.

Точна дата візиту Володимира Зеленського до США наразі невідома.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-