Уряд розгляне подання Зеленського про звільнення Кличка на наступному засіданні — Гройсман

Уряд розгляне подання Зеленського про звільнення Кличка на наступному засіданні — Гройсман

Укрінформ
 Володимир Гройсман винесе на наступному засіданні уряду подання Президента щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Про це Гройсман заявив в ефірі радіо "НВ" у п'ятницю, 26 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали запит від Президента на погодження (подання на звільнення - ред.). Ви знаєте, що відповідно до Конституції голови міських державних адміністрацій складають свої повноваження перед новообраним Президентом України. Тобто, абсолютно логічна відбувається історія, і по багатьох губернаторах, головах обласних державних адміністрацій вона вже пройшла. Так чи інакше він (Кличко - ред.) складе свої повноваження перед Президентом. Далі питання призначення, а от призначить Президент Кличка чи не призначить, я не можу сказати, я на цю тему з Президентом не розмовляв", - сказав Гройсман.

У відповідь на запитання, як уряд реагуватиме на лист від Президента, він повідомив, що як Прем'єр-міністр винесе це питання на найближче засідання уряду для розгляду.

"Всі попередні рішення такого характеру були підтримані урядом. Я наголошую на тому, що це повноваження Президента. Я не заважав попередньому Президенту призначати голів адміністрації і не буду заважати діючому Президенту. Як уряд визначиться, подивимося. Ми обговоримо це питання. У нас ще навіть дискусії на цю тему не було, тому що ми це подання отримали тільки в середу вранці. Відповідно, ми його обговоримо і проаналізуємо", - зазначив Гройсман.

Щодо відповідності звільнення голови Київської міської державної адміністрації Конституції, Прем'єр-міністр зауважив, що "уряд не призначає і не звільняє, Указ буде видавати Президент, це рішення Президента".

Як повідомлялося, 24 липня Кабінет міністрів отримав лист від Офісу президента проханням направити подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Кличко: Киянам намагаються згори нав’язати керівника містом

Раніше мер Кличко під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським був поінформований про розділення повноважень в управлінні столицею.

Водночас на переконання Кличка, розділення повноважень обраного киянами мера і голови КМДА - це позбавлення столиці місцевого самоврядування.

Конституційний суд у грудні 2003 року визначив, що "Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-