САП не може нормально працювати через Холодницького – посол ЄС

САП не може нормально працювати через Холодницького – посол ЄС

Укрінформ
Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі вважає, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура не працює належним чином через її керівника Назара Холодницького.

Таку думку Мінгареллі висловив в інтерв’ю "Європейській правді".

"Що стосується САП – тут цілком зрозуміло, що проблеми пов’язані особисто з паном Холодницьким. Не моя робота вирішувати, чи треба його міняти, чи ні, але очевидно, що керівник САП має бути здатним до доброї співпраці з НАБУ, чого зараз немає", - сказав посол.

"Ми сподіваємося, що складнощі, з якими Спеціалізована антикорупційна прокуратура стикається вже понад рік, так чи інакше зникнуть, і почнеться нормальна співпраця між САП і НАБУ. А вона є необхідною", - наголосив він.

Читайте також: Комісія прокурорів відкрила провадження щодо Холодницького

Посол також сказав, що в ЄС розраховують на те що Вищий антикорупційний суд розпочне роботу з 5 вересня.

"Ми також сподіваємося, що Верховний суд почне приносити результати. В тому сенсі, що він почне працювати як годиться і як варто було очікувати від реформованого Верховного суду", - сказав Мінгареллі.

Як повідомляв Укрінформ, Високий представник ЄС Федеріка Могеріні оголосила 9 липня про призначення 43 нових голів делегацій ЄС у третіх країнах в рамках ротації 2019 року, які формально стануть до виконання обов’язків після погодження з країнами призначення. Зокрема, призначення в Україну отримав представник Естонії Матті Маасікас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-