Шефір вважає, що Росія хоче переговорів і завершення війни

Шефір вважає, що Росія хоче переговорів і завершення війни

Укрінформ
Перший помічник Президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір заявив, що Україні необхідний мир, і команда Президента шукає можливості для нормального переговорного процесу з Росією з метою припинення війни.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua, опублікованому 18 липня.

"Ми хочемо вийти на нормальний переговорний процес з Росією. Для цього потрібно зробити перший крок. Повинен бути мир. Будь-яка війна закінчується переговорами. Але без втрати територій з нашого боку! Багато вже говорилося про припинення стрільби, відведення військ, але головне — потрібно почати говорити. Ми шукаємо можливість зараз вийти на розмову на рівних", - сказав Шефір.

Читайте також: Медведчук не потрібен команді Президента — Шефір

На його думку, в РФ також прагнуть мирних переговорів і хочуть припинити військові дії проти України.

"Все колись починається з якоїсь мрії. Ми думаємо, що вони хочуть розмови й кінця війни. Не впевнений, що я геополітично розумію їх, але мені хочеться думати, що великого комфорту від всього, що відбувається, в них теж немає .. Я переконаний, що ми готові до переговорів. Вірю, докладемо всіх зусиль для того, щоб переконати його (Путіна - ред.), і на 70% впевнений в нашому успішному результаті", - сказав Шефір.

Відповідаючи на запитання журналістів, навіщо Путіну мир з Україною,  Шефір зазначив, що Путін хоче вийти з проблем, пов'язаних з війною, з гордо піднятою головою.

"Може, він особисто Путіну не потрібен. Але він думає теж, напевно, про свою країну, і хотів би вийти з цієї ситуації з гордо піднятою головою ... Крим — дуже важка тема. Але це не означає, що ми не повинні вирішувати питання з Донбасом. Давайте почнемо з нього, а закінчимо півостровом. Треба повернути Донбас ментально, інформаційно", - сказав Шефір.

Фото: Макс Требухов/LB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-