Україна запобігатиме втручанню Угорщини у свої внутрішні справи — МЗС

Україна запобігатиме втручанню Угорщини у свої внутрішні справи — МЗС

Укрінформ
Т.в.о. міністра закордонних справ Єгор Божок на зустрічі з послом Угорщини Іштваном Ійдярто висловив занепокоєння останніми діями угорської влади, які мають ознаки втручання у внутрішньополітичне життя України.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Зазначається, що стурбованість української сторони викликають нещодавня зустріч прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з головою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України Василем Брензовичем у Будапешті, низка візитів у Закарпатську область офіційних осіб Угорщини та публічних заяв агітаційного характеру з боку угорських чинників на підтримку зазначеного та деяких інших кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня.

У МЗС також підкреслили, що “з подивом дізнались”, що, попри відповідну рекомендацію української сторони, 15 липня в Закарпатську область, користуючись дипломатичним паспортом з неофіційним візитом прибув глава Адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш для участі в публічному заході в Ужгородському районі.

Читайте також: США готують санкції проти соратників Орбана — Bloomberg

“Вважаємо такі дії угорської сторони порушенням дипломатичних канонів та духу добросусідства. Українська сторона залишає за собою право на кроки для запобігання втручанню Угорщини у внутрішні справи України”, - наголосили в українському МЗС.

Зважаючи на великий суспільний резонанс, що викликали в українському суспільстві згадані вище дії, Україна “наполегливо рекомендує” угорській владі до завершення виборчого процесу утриматись від подальших поїздок до Закарпаття та інших заходів, що можуть розцінюватись як агітація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-