Горбатюк розповів, хто блокує розслідування справ Майдану в регіонах

Горбатюк розповів, хто блокує розслідування справ Майдану в регіонах

Укрінформ
З приходом Сергія Кізя на посаду начальника департаменту Генпрокуратури з організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР,  розслідування справ Майдану в регіонах заблоковано.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Фактично, це розслідування в областях на сьогоднішній день не здійснюється. Велика кількість кримінальних проваджень закрита і закрита безпідставно», - зазначив Горбатюк.

Він пояснив, що до повноважень Департаменту спецрозслідувань входило вивчення матеріалів цих проваджень і надання рекомендацій стосовно них.

«Саме з приходом на посаду начальника Департаменту Кізя, вже фактично впродовж останніх пів року, така робота була заблокована. Тобто жодна постанова, незаконна на нашу думку, де було закрито кримінальне провадження в областях не була скасована, жодні рекомендації щодо розслідування цих кримінальних проваджень не були виконані. А останнім часом нам узагалі перестали давати для вивчення ці кримінальні провадження», - підкреслив Горбатюк.

Читайте також: Президент не задоволений розслідуванням злочинів проти активістів Майдану

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Петро Порошенко висловив невдоволення роботою Генпрокуратури щодо розслідування та притягнення до відповідальності тих, хто вчиняв злочини проти Майдану у 2013-2014 роках.

«Мені потрібен результат, щоб ті, хто переслідували, опинились у в’язниці. І я стверджую, що ці злочини не мають терміну давності. І ми точно маємо все робити, щоб справедливість була відновлена, а зло покаране», - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-