У Верховній Раді 8 липня презентують проєкт Виборчого кодексу

У Верховній Раді 8 липня презентують проєкт Виборчого кодексу

Укрінформ
У Верховній Раді 8 липня відбудеться презентація з поясненням норм проєкту Виборчого кодексу (3112-1).
Про це повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час ранкового засідання парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже домовилися, що наступного понеділка ми зробимо велику презентацію, яку ми проведемо в конференц-залі для того, щоб переконати всіх, і наших мажоритарників, усіх, хто є противником виборчого кодексу, що кодекс з відкритими списками - це ідеальна, оптимальна виборча система для України, для майбутнього України", - сказав спікер ВР.

Парубій нагадав, що кількість поправок до Виборчого кодексу є найбільшою з усіх законопроєктів, які розглядала Рада 8 скликання. Голова ВР розраховує, що в ході обговорення усі зможуть детальніше ознайомитися з напрацюваннями комітету і робочої групи.

"Я переконаний - це не тільки обов'язок цього парламенту, це наша відповідальність перед майбутніми нашими наступниками, перед майбутніми скликання Верховної Ради. Від нас залежить, якою буде політична структура України завтра", - зазначив Парубій.

Він закликав усіх до вивчення законопроєкту і дискусій.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1), ухвалений 7 листопада 2017 року у першому читанні.

Читайте також: Парубій відкрив Раду, депутати продовжать розгляд поправок до Виборчого кодексу

29 травня 2019 року профільний комітет ВР рекомендував парламенту розглянути проєкт Виборчого кодексу в другому читанні.

6 червня парламент розпочав розгляд проєкт Виборчого кодексу (№ 3112-1) в другому читанні.

На засіданні 20 червня депутати Верховної Ради зупинили розгляд на 1530 поправці із 4568 поданих до законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-