Клімкін вітає фінське головування в ЄС: Нам є про що говорити

Клімкін вітає фінське головування в ЄС: Нам є про що говорити

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін привітав фінське головування у Євросоюзі і зазначив, що з таким головуванням є про що говорити.

Про це він написав у Facebook.

"Вітаю нове фінське головування в ЄС! Хоча зовнішня політика і не є прямою компетенцію головуючої країни, наші фінські друзі добре розуміють Україну, добре розуміють Центрально-Східну Європу і так само добре розуміють Росію. Вони пам`ятають і російську імперську окупацію до незалежності в 1917, і радянську агресію в 1939, і подальшу війну, і багато іншого. З таким головуванням нам точно є про що говорити. І є до чого разом прагнути", - зазначив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня Фінляндія взяла на себе від Румунії головування в Європейській Раді у наступні шість місяців.

Читайте також: Нинішній саміт ЄС може стати найдовшим за всю історію Євросоюзу

Серед пріоритетів фінського головування – зміцнення спільних цінностей та верховенства права, підвищення конкурентоспроможності ЄС та соціальних стандартів, зміцнення позицій Євросоюзу як глобального гравця та лідера, зокрема у вирішенні проблеми кліматичних змін, а також забезпечення всеохоплюючого захисту та безпеки для європейців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-