Українська делегація вимагає від президента ПАРЄ відсторонитися від ведення сесії

Українська делегація вимагає від президента ПАРЄ відсторонитися від ведення сесії

Укрінформ
Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи вимагає від президента ПАРЄ Лідіан Марі Паск‘є відсторонитися від ведення сесії через нехтування голосуванням делегатів.

Про це повідомив Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат України Володимир Ар’єв у Facebook.

“Саморуйнування ПАРЄ почалося. Ми звернулися до регламентного комітету і вимагаємо від Паск‘є відсторонитися від ведення сесії через зафіксований факт нехтування голосуванням делегатів до комітетських висновків. І от зараз побачимо, як європейські принципи діють тоді, коли сильно кортить застосувати політичну доцільність”, - написав Ар’єв.

Політик пояснив, що президент ПАРЄ Лідіан Марі Паск‘є припустилася грубого порушення регламенту, змінивши порядок денний, коли голосування показало що не було достатньо голосів.

Читайте також: У ПАРЄ не підтримали термінові дебати про притягнення РФ до відповідальності

“У зв’язку з напругою в ПАРЄ перенесли святкування 70-річчя Ради Європи на осінь. При цьому президент ПАРЄ Лідіан Марі Паск‘є щойно припустилася грубого порушення регламенту: свавільно змінила порядок денний, коли голосування показало що не було достатньо голосів (2/3 від присутніх). Такого відвертого нахабства я не пам‘ятаю за всі 6,5 років роботи ПАРЄ”, - зазначив Володимир Ар’єв.

Він зауважив, що взяв слово і вказав на порушення, після чого Паск’є все визнала, але відмовилася виправляти неправомірні дії.

Як повідомляв Укрінформ, у ПАРЄ пропустили пункт порядку денного, присвяченого відзначенню 70-річчя організації.

Це сталося через затягування дебатів стосовно питань, які можуть забезпечити безумовне повернення російської делегації до Асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-