Посол України залишив Міжпарламентську асамблею православ'я на знак протесту

Посол України залишив Міжпарламентську асамблею православ'я на знак протесту

Укрінформ
Посол України в Грузії Ігор Долгов на знак протесту залишив виступ президента Міжпарламентської асамблеї православ'я, російського депутата Сергія Гаврилова.

Про це повідомляє Публічна дипломатія України від МЗС у Facebook.

“Посол України в Грузії Ігор Долгов залишив виступ президента Міжпарламентської асамблеї православ'я, російського депутата С.Гаврилова на знак протесту”, -йдеться у повідомленні.

Долгов заявив, що “всі українці хочуть власної церкви, і те, що ми знаємо і що отримали - це жорсткий опір з боку Москви”.

На запитання, як він оцінює той факт, що Росія є головою Міжпарламентської асамблеї православ'я, Посол України зазначив, що це рішення залежить від членів організації.

Читайте також: Московський патріархат просить суд скасувати реєстрацію помісної церкви

“Росія окупувала територію України і продовжує воювати і сьогодні. Сьогодні у нас один загиблий і четверо поранених військових. Це для нас Росія... Християнська релігія і церква - це мирне існування, а не окупація територій. От і все. У мене більше немає коментарів”, - зазначив Долгов.

19-22 червня в Грузії проходить сесія 26-ї Генеральної асамблеї Міжпарламентської асамблеї православ'я (IAO). У рамках заходу Грузію відвідало близько 100 учасників делегацій 25 країн.

Фото: tabula.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-