Україна не вестиме діалогу з сепаратистами – Зеленський

Україна не вестиме діалогу з сепаратистами – Зеленський

Оновлено
Укрінформ
Україна не вестиме діалогу із сепаратистами на Донбасі, але готова на першочергові кроки для завершення війни.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на спільній прес-конференції із Президентом Франції Еммануелем Макроном у понеділок у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, реагуючи на слова французького лідера, які в перекладі українською прозвучали так, що Макрон виступає за діалог між українською владою та сепаратистами на Донбасі, Зеленський сказав: «Мені здається, що виникла невеличка помилка щодо діалогу із сепаратистами – саме так я почув переклад. Ми готові у Мінському форматі продовжувати відносини. Ми готові припинити вогонь… Необхідно звільнити полонених, що повинні зробити обидві сторони найближчим часом».

Він також наголосив, що всі сторони - не лише Україна, а й Росія - мають захотіти припинити війну.

Перед цим перекладач так переклала слова Макрона: «Я побачив і почув, що Президент України дав зрозуміти, що він готовий на припинення вогню і готовий до діалогу із сепаратистами, готовий до нових форматів переговорів».

Читайте також: Росія має виконати рішення Міжнародного трибуналу щодо звільнення моряків — президент

Однак після зауваження Зеленського Президент Франції уточнив, що мав на увазі ведення діалогу з українськими громадянами, які проживають на захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-