Росія почала роздачу паспортів в ОРДЛО - Гройсман висловив позицію України

Росія почала роздачу паспортів в ОРДЛО - Гройсман висловив позицію України

Укрінформ
Україна не визнає, і ніколи не визнаватиме громадянство, яке видає країна-агресор Росія. І закликає усіх міжнародних партнерів підтримати таку позицію.

Про це написав у Тwitter прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що перші 64 мешканці окупованого Донбасу отримали паспорти РФ.

“Росія почала видавати паспорти жителям окупованих українських територій. Зухвало і порушуючи всі норми права та моралі. Наголошую: ми ніколи не визнаємо громадянства, яке видає і видаватиме країна-агресор. І закликаємо наших партнерів доєднатися до нашої позиції”, - йдеться у дописі.

Читайте також: На саміті Ради ЄС розглянуть російську "паспортизацію" Донбасу

Як повідомив ТАСС, сьогодні мешканці Донецької та Луганської “народних республік” почали отримувати російські паспорти у спрощеному порядку відповідно до указу президента РФ Володимира Путіна. Процедура видачі включає знімання відбитків пальців та прийняття присяги громадянина РФ, пише інформагентство. За інформацією ТАСС, у двох паспортних центрах, спеціально відкритих у Ростовській області, сьогодні видадуть 34 паспорта мешканцям “ДНР” і 30 паспортів мешканцям “ЛНР”.

Також ТАСС повідомляє, що наразі МВС РФ отримало близько 12 тисяч заявок на отримання російського паспорту від мешканців окупованих територій Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-