Парламент має підтримати вибір Зеленського щодо глави МЗС - віце-прем'єр

Парламент має підтримати вибір Зеленського щодо глави МЗС - віце-прем'єр

Укрінформ
Віце-прем`єр Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що депутати мають підтримати запропоновану Президентом Володимиром Зеленським кандидатуру на посаду міністра закордонних справ.
Про це Климпуш-Цинцадзе заявила під час презентації платформи "Безпека. Жінки. Мир" в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Я вважаю, що парламентарі мали б підтримати вибір нового президента для того, щоб він міг провадити зовнішню політику із залученням міністра закордонних справ. Це має бути просто конструктивний підхід усіх сторін", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Водночас вона нагадала, що парламент розпочав обговорення поправок до Виборчого кодексу, і "це забере якийсь час", тому "треба розуміти, коли буде можливість голосувати" кадрові подання Президента.

"Але в будь-якому випадку чинний міністр закордонних справ є легітимним", - зазначила віце-прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді 11 червня зареєстрували подання Президента України Володимира Зеленського про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України та призначення Вадима Пристайка.

Раніше, 6 червня, ВР не підтримала проект постанови Президента про звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ, внесений до парламенту 30 травня.

Депутати також відхилили проект постанови про відставку Клімкіна, який був підготовлений комітетом ВР у закордонних справах після того, як Клімкін 17 травня написав заяву про відставку.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: Спочатку виконання Угоди про асоціацію, потім - вступ до ЄС

У відповідь на такі рішення парламенту в ефірі телеканалу “112 Україна” міністр заявив, що просив нардепів підтримати його заяву про відставку, але водночас не збирається “ховатися під стіл від відповідальності і буде працювати, поки триває перехідний період”. Увечері 11 червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін вдруге закликав депутатів підтримати його відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-