У Зеленського не розуміють, чим керується Луценко

У Зеленського не розуміють, чим керується Луценко

Укрінформ
В АП не розуміють позицію Генпрокурора Юрія Луценка, який відкрив кримінальні справи за фактом заяв представника України у ТКГ Леоніда Кучми і ніяк не відреагував на перемовини з представниками країни-агресора Юрія Бойка і Віктора Медведчука.
Про це заявила на брифінгу в понеділок, 10 червня, речниця Президента України Юлія Мендель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Взагалі питання кримінальних справ, порушених паном Луценком, звісно, має бути до другого президента України, однак наша позиція така, що ми не розуміємо, якими підставами керувався генеральний прокурор, коли відкривав ці справи, тому що минулого разу на брифінгу очільник української делегації в ТКГ (Леонід Кучма) пояснив детально всі питання щодо так званої економічної блокади на Донбасі і щодо обстрілів у відповідь", - сказала Мендель.

Водночас, додала вона, з іншого боку викликає подив, що генеральний прокурор України ніяк не відреагував на те, що український парламентар Юрій Бойко, а також український громадянин Віктор Медведчук їздили вже двічі до країни-агресора, зустрічалися там з представниками країни-агресора, а також найбільшої державної компанії, і "немає абсолютно ніяких правових рішень з цього приводу".

Читайте також: Луценко відкрив три кримінальні справи після заяви Кучми

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний прокурор Юрій Луценко 7 червня заявив, що відкрив три кримінальні провадження після заяви представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми про необхідність зняти економічну блокаду з ОРДЛО та заборонити бійцям ООС стріляти у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-