У Гаазі починаються слухання за позовом України проти Росії

У Гаазі починаються слухання за позовом України проти Росії

Керченська криза
Укрінформ
Постійна палата третейського суду в Гаазі 10-14 червня проведе слухання щодо попередніх заперечень РФ у справі за позовом України про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Першою о 10 ранку за місцевим часом виступатиме Росія. Вже завтра, теж о 10:00, виступатиме Україна. Слухання триватимуть до вечора. Транслюватимуть наживо лише перші 30 хвилин.

Другий раунд починається 13 червня. Цього дня виступатиме Росія. Наступного дня, 14 червня, - Україна.

Постійна палата третейського суду (ППТС) знаходиться в тій самій будівлі Палацу миру, що й Міжнародний суд ООН.

Читайте також: Клімкін назвав "млявою і беззубою" заяву МЗС РФ про рішення морського трибуналу

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня 2016 року Україна ініціювала окреме провадження проти РФ щодо порушення нею Конвенції ООН з морського права і просить суд у Гаазі підтвердити права України в Чорному і Азовському морях та у Керченській протоці.

У травні 2017 року відбулося перше процедурне засідання трибуналу за Конвенцією з морського права ООН, в рамках якого створено арбітраж для розгляду спору України проти РФ. Меморандум, тобто пакет доказів того, що Росія порушує суверенні права України в Чорному та Азовському морі й у Керченській протоці, було подано до Постійної палати третейського суду в Гаазі 19 лютого 2018 року. Росія подала до Міжнародного трибуналу свої заперечення щодо юрисдикції цієї інституції розглядати позов України проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-