РНБО провела нараду через політичну кризу в Молдові

РНБО провела нараду через політичну кризу в Молдові

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олександр Данилюк провів розширену нараду у зв’язку з політичною кризою в Молдові.

Про це Данилюк повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Проаналізували можливі загрози безпековій ситуації в регіоні. Визначили завдання з відстежування ситуації та можливі заходи реагування у випадку її загострення", - заявив Данилюк.

Читайте також: Прем'єр Молдови: Мирна передача влади - єдиний шлях до виходу з кризи

Як повідомляв Укрінформ, Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні та Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган оприлюднили спільну заяву, в якій наголошується, що «Європейський Союз добре сприйняв рішення, яке було прийнято вчора парламентом Республіки Молдова, включаючи формування урядової коаліції».

У неділю, 9 червня, Конституційний суд тимчасово відсторонив від посади президента Ігоря Додона за його відмову розпустити парламент і призначити дострокові вибори, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки президента заступника голови Демократичної партії Павла Філіпа. Філіп, в свою чергу, підписав указ про розпуск парламенту і про призначення дострокових виборів на 6 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-