Дорожню карту Зеленського щодо

Дорожню карту Зеленського щодо "Мінська" не розкриють до 19 червня - речниця

Укрінформ
Дорожня карта Президента України Володимира Зеленського щодо Мінських перемовин із врегулювання ситуації на Донбасі ще буде узгоджуватися з європейськими партнерами по Нормандському формату й не оприлюднюватиметься до 19 червня.
Про це заявила прес-секретар глави держави Юлія Мендель на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо питання дорожньої карти від Президента щодо Мінських переговорів. Ми поки не робимо дорожню карту публічною з двох причин. По-перше, вже були прецеденти, що інформація виходила напередодні й ініціативи Президента блокувалися іншою стороною. Тому неоприлюднення цієї дорожньої карти є просто питанням безпеки. По-друге, ми хочемо узгодити дорожню карту з нашими європейськими партнерами в рамках Нормандського формату. Тому до 19 червня ми не хотіли б публікувати цю карту”, - зазначила вона.

Читайте також: Кучма у Мінську побачив бажання звільнити заручників у тих, "від кого це залежить"

Водночас речниця розповіла, що у вказаній дорожній карті є два основні питанням - припинення вогню та повернення додому полонених українців.

Як повідомлялося, представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма 5 червня заявив, що ТКГ має намір до 19 червня напрацювати і затвердити пропозиції щодо забезпечення встановлення перемир'я на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-