Україна в ОБСЄ: згода на

Україна в ОБСЄ: згода на "хлібне перемир'я" покаже, чи готова РФ до зняття напруженості

Укрінформ
Підтримка Росією ініціативи України щодо запровадження так званого "хлібного перемир’я" на час жнив стане "лакмусовим папірцем" готовності Росії до зниження напруженості на Донбасі.
Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Лакмусовим папірцем" готовності Росії до зниження напруженості на Донбасі стане її згода на підтримку так званого "хлібного перемир’я", яке узгоджується на засіданнях Тристоронньої контактної групи з ініціативи української сторони", - сказав Прокопчук.

Дипломат наголосив, що Україна залишається відданою мирному врегулюванню конфлікту, спричиненого російською агресією, в тому числі в рамках діяльності Тристоронньої контактної групи.

"Ми очікуємо такого ж і від іншої сторони конфлікту, Російської Федерації. Врешті-решт, вона повинна перейти від необґрунтованих звинувачень і заперечень своєї відповідальності до виконання своїх власних зобов'язань, починаючи з припинення вогню, розведення сил, виведення військ та розмінування", - наголосив Прокопчук.

Читайте також: Кучма має пояснити, які вказівки дав Зеленський щодо торгівлі з ОРДЛО - експерт

Як відомо, за підсумками переговорів у Мінську представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма повідомив 5 червня, що ТКГ до 19 червня має розробити пропозиції щодо забезпечення встановлення перемир'я на Донбасі.

Напередодні переговорів у Мінську російські окупаційні війська близько 20 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті чого загинули троє українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-