Сенатор розповів Держдепу, як Зеленський хоче боротися з фейками РФ на Донбасі

Сенатор розповів Держдепу, як Зеленський хоче боротися з фейками РФ на Донбасі

Укрінформ
Сенатор-республіканець Роб Портман обговорив з чиновниками з Державного департаменту США, як Сполучені штати можуть допомогти українській владі у боротьбі з російською пропагандою на Донбасі.
Про це у Сенаті США заявив сенатор-республіканець Роберт Портман, доповідаючи про свою нещодавню зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляється на сторінці Портмана.

“Ми обговорили (з Зеленським — ред.) російську пропаганду на територіях, прилеглих до східного кордону, і спроби приглушити сигнали українського телебачення, поширення дезінформації серед населення на Донбасі. Ми також обговорили кілька ідей, які зможуть допомогти у боротьбі з цією пропагандою, приглушенням та дезінформацією. Я вже також мав зустрічі з Держдепом з приводу цих ідей”, - сказав він.

Читайте також: Штати продовжать допомагати Україні - сенатор після зустрічі із Зеленським

Портман додав, що почув від української сторони кілька прохань щодо оборонної сфери, і повідомив, що вже почав їх обговорення з колегами з Комітету зі збройних сил.

Сенатор також наголосив, що обговорив із українським президентом звільнення 24 моряків, які були незаконно захоплені Росією, та збільшення тиску на Москву, щоб домогтися поступу у цьому питанні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський на зустрічі 30 травня у Києві обговорив із сенатором США Робертом Портманом політичну ситуацію в Україні, зокрема дострокові парламентські вибори, а також ситуацію на Донбасі.

Після зустрічі сенатор заявив, що продовжуватиме з колегами у Сенаті США роботу над тим, щоб в українських військових були необхідні можливості для захисту своєї суверенної території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-