Парубій: Заборона стріляти у відповідь - це шлях до капітуляції

Парубій: Заборона стріляти у відповідь - це шлях до капітуляції

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій прокоментував ініціативу не відкривати українським військовим вогонь у відповідь на атаки російського агресора, заявивши, що це шлях не до миру, а до капітуляції.
Про це спікер сказав під час засідання Верховної Ради у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми не відповідаємо на вогонь і на атаки агресора - наших загиблих стає все більше. Ми 5 років ведемо національно-визвольну боротьбу, і ми хочемо повідомити, і я особисто хочу повідомити новообраного Президента Володимира Зеленського, що заборона стріляти у відповідь - це шлях не до миру, це шлях до капітуляції", - заявив Парубій.

Він зазначив, що для нього стала тривожною інформація, що Президент України дав доручення оголосити на Мінській групі ініціативу про те, що українські військовослужбовці не повинні відкривати вогонь у відповідь на атаки російського агресора. Голова ВР наголосив, що "ми тільки сьогодні маємо одного вбитого українського воїна і 12 поранених".

"Ми не дозволимо капітуляції України перед російським агресором. Я впевнений, - це позиція, яку займає сьогодні український народ. І я впевнений, що Президент України повинен скоригувати свою позицію і мати повагу до українських воїнів, які, ризикуючи своїм життям, кожного дня захищають українську незалежність. Капітуляції ми не допустимо!", - підкреслив Парубій.

Читайте також: У Мінську домовилися про розведення сил в Станиці. Сайдік назвав дату

Як повідомлялося, 5 червня голова української делегації на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про режим тиші в зоні збройного конфлікту норму "не стріляти у відповідь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-