На Банковій проведуть службове розслідування через

На Банковій проведуть службове розслідування через "плагіат" у виступі Зеленського

Укрінформ
Заступник глави АП з питань інформполітики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності фрагментів виступу Володимира Зеленського на брифінгу з Дональдом Туском та виступу Петра Порошенка на з‘їзді партії "ЄС".

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу Президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що зміст і порядок денний переговорів Зеленського з очільниками ЄС та НАТО формувався окремо працівниками Адміністрації Президента України, "тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які Президент Володимир Зеленський обговорював із європейськими партнерами та друзями України".

"У разі підтвердження приватної співпраці державних службовців МЗС із Петром Порошенком будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Цеголко заявляє, що Зеленський у Брюсселі повторив слова із промови Порошенка

В АП заявили, що розцінюють "це як диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка".

Як повідомляв Укрінформ, речник п'ятого президента України Святослав Цеголко написав у Facebook, що чинний Президент Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском повторив цілий абзац із промови Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-