Зеленський у Брюсселі закликав до посилення санкційного тиску на РФ

Зеленський у Брюсселі закликав до посилення санкційного тиску на РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав європейських партнерів України до подальшої консолідації міжнародних зусиль та посилення санкційного тиску на Росію через агресію на Донбасі та в окупованому Криму.

Про це він заявив під час спільного прес-підходу з президентом Європейської ради Дональдом Туском у Брюсселі, повідомляв кореспондент Укрінформу.

"Я поінформував сьогодні пана Дональда Туска та інших партнерів про триваючу російську агресію на Донбасі та в Криму, висловив вдячність за незмінну позицію ЄС на підтримку України та закликав до подальшої консолідації міжнародних зусиль та посилення санкційного тиску з тим, щоб повернути мир в Україну", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Україна в ЄС – це смерть російського імперського проекту

Президент також поінформував, що обговорив з європейськими партнерами ситуацію щодо незаконно затриманих у РФ громадян України, у тому числі 24 військових моряків, й спільні зусилля у боротьбі за їх звільнення.

"Серед своїх ключових пріоритетних завдань бачу також протидію російській агресії та консолідацію міжнародної підтримки у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України", - запевнив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 4-5 червня перебуває у Брюсселі із першим закордонним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-