Начальник Генштабу ЗСУ візьме участь у засіданні

Начальник Генштабу ЗСУ візьме участь у засіданні "Мінська"

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що новий начальник Генерального штабу Руслан Хомчак працюватиме згідно з українською військовою доктриною.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Начальник Генерального штабу буде працювати згідно з нашою українською доктриною”, - заявив Зеленський у відповідь на питання, як вплине зміна військового керівництва України на військову співпрацю та політику.

Водночас Президент нагадав, що у середу, 5 червня відбудеться відновлення переговорів у Мінському форматі, та анонсував пропозиції щодо перших кроків, які будуть там розглядатися. За його словами, начальник Генштабу також перебуватиме на цій зустрічі ТКГ у Мінську.

Зеленський додав, що у Мінську Україна підніматиме теми “припинення вогню, обміну полоненими згідно з нашими домовленостями з головою Мінської тристоронньої групи Леонідом Даниловичем Кучмою. Ми будемо потужно працювати у гуманітарному напрямку”, - наголосив глава держави.

Він також зазначив, що є напрацювання і в економічному напрямку. “Думаю, що ми опублікуємо найближчим часом наші домовленості”, - додав він.

Читайте також: Зеленський має висловити чітку позицію щодо "Мінська" — Єлісєєв

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський прибув 4 червня з першим закордонним візитом до Брюсселя.

21 травня Президент України Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України і призначив на цю посаду Руслана Хомчака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-