Депутати не включили у порядок денний президентський законопроект про імпічмент

Депутати не включили у порядок денний президентський законопроект про імпічмент

Укрінформ
Народні депутати не включили в порядок денний сесії ВР законопроект Президента № 10340 "Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час голосування про включення в порядок денний законопроект набрав 110 голосів при мінімально необхідних 226.

Верховна Рада почала розглядати законопроект 1098 "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроект №10340 "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)".

Зокрема, проект закону №10340 передбачає, що імпічмент Президента може бути ініційований більшістю народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

Претензії до глави держави має дослідити спеціальна слідча комісія ВР - і зробити висновки щодо наявності у його діях державної зради або іншого злочину.

Під час процедури імпічменту в Президента мають бути захисники, які стежитимуть за дотриманням його прав і свобод. Висновки слідчої комісії Верховна Рада має розглянути на відкритому засіданні.

Читайте також: Парубій відкрив Раду, у залі 340 депутатів

Конституційний суд має підтвердити, що рішення ВР про імпічмент ухвалено з дотриманням процедур, вимог Конституції та законодавства України, а Верховний суд - підтвердити наявність ознак злочину у діях Президента. І остаточно за імпічмент мають проголосувати не менш як три чверті депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-