Парубій відкрив Раду, у залі 340 депутатів

Парубій відкрив Раду, у залі 340 депутатів

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту у вівторок, 4 червня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове засідання Верховної Ради оголошую відкритим", - сказав спікер.

У залі засідань зареєструвалося 340 народних депутатів.

Читайте також: Рада візьметься за законопроект про ТСК із процедурою імпічменту

Засідання Верховної Ради України / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада планує 4 червня розпочати розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії, в якому передбачено положення щодо запровадження процедури імпічменту Президента.

Відповідний законопроект №1098 “Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України” група народних депутатів, серед яких Голова ВР Андрій Парубій, зареєстрували в Раді ще в листопаді 2014 року. У першому читанні депутати ухвалили цей документ 25 квітня 2019 року. При підготовці до другого читання профільний комітет отримав понад 1600 поправок до законопроекту.

Також у вівторок парламентарії планують завершити розгляд трьох законопроектів про сільськогосподарську кооперацію та ухвалення одного з них за основу.

Крім того, Рада планує розглянути і законодавчі ініціативи щодо безпеки дорожнього руху. Зокрема, перше читання має пройти проект закону №10131 “Про внесення зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами)”. Ним пропонується збільшити штраф за відповідні порушення з 51 гривні до 510 грн.

Після цього заплановано розгляд блоку питань місцевого самоврядування.

Також у вівторок ВР має розглянути ряд проектів постанов щодо перейменування населених пунктів Івано-Франківської, Волинської, Вінницької, Київської, Львівської, Полтавської та Харківської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-