Сьогодні Україна у суді ООН наведе аргументи за позовом проти Росії

Сьогодні Україна у суді ООН наведе аргументи за позовом проти Росії

Фото
Укрінформ
Українська команда у вівторок, 4 червня, представить у Міжнародному суді ООН в Гаазі контраргументи на позицію Росії.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Гаазі.

Очолює українську делегацію заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

До складу делегації також увійшли посол України в Королівстві Нідерланди Всеволод Ченцов, заступник начальника відділу Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України Микола Говоруха, заступник директора Департаменту - начальник відділу Департаменту міжнародного права МЗС Оксана Золотарьова, заступник начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України Богдан Тиводар, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров та начальник відділу управління досудового розслідування Головного слідчого управління Служби безпеки України Ігор Яновський.

Україні допомагатимуть юристи Марні Чик, Джонатан Гімблет та Девід Зайонтс, а також відомі професори, серед яких Жан-Марк Тювенін, Гарольд Коу.

Як повідомляв Укрінформ, 3-7 червня в Міжнародному суді ООН в Гаазі відбуваються слухання щодо попередніх заперечень Російської Федерації (юрисдикції) у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Напередодні, 3 червня, виступила РФ, яка намагалася довести відсутність юрисдикції Міжнародного суду щодо ініційованого Україною позову.

Україна 16 січня 2017 року подала до Міжнародного суду ООН позов проти Росії щодо порушення Конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції про заборону расової дискримінації.

Читайте також: Росія у Гаазі намагалася виправдати вторгнення у Крим - Чубаров

Звинувачення, висунуті до Росії, включають: надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням; збиття літака “Малайзійських авіаліній” рейсу MH17; обстріли житлових районів Маріуполя та Краматорська; знищення цивільного пасажирського автобуса неподалік Волновахи; смертоносний вибух під час мирного зібрання в Харкові; дискримінація щодо української та кримськотатарської громад; заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу; хвилі зникнень, вбивства, самовільні обшуки, затримання; обмеження на викладання української й кримськотатарської мов.

6 березня 2017 відбулися перші слухання в Гаазі. 19 квітня 2017 року було оголошено рішення про запобіжні заходи. Міжнародний суд ООН у Гаазі визначив, що Росія має поновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, забезпечити доступність освіти у Криму українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-