Зеленський має висловити чітку позицію щодо

Зеленський має висловити чітку позицію щодо "Мінська" — Єлісєєв

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський має висловити чітку позицію щодо виконання Україною Мінських домовленостей.

Про це заявив екс-заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Дуже важливо зараз почути чітку позицію Президента щодо виконання Україною Мінських домовленостей. Бо одна справа – передвиборча риторика, але тепер настало реальне життя. Мінськ – це рамкові домовленості, які дозволяють нам зробити ключову фінальну річ: відновити контроль над кордонами і відновити наш суверенітет над територіями. У нас до цих пір на порядку денному знаходиться питання операції з підтримки миру ООН – але незрозуміла позиція Президента Зеленського з цього приводу", - сказав Єлісєєв.

Він додав, що українська сторона також підготувала дорожню карту імплементації Мінських угод - документ, який чітко визначає послідовність політичних і безпекових кроків та зберігає систему стримувань і противаг.

"У цілому у нас є багато напрацювань. Але має бути лідер – бо у європейців нема стільки зацікавленості врегулювати ситуацію на нашу користь. За принципом: "ми вам готові допомогти, тільки допоможіть нам допомогти вам", - зауважив екс-заступник голови АП.

Читайте також: Зеленський призначив Кучму представником у ТКГ

За його словами, для того, щоб досягти результату, варто починати з малих, але конкретних кроків: перше – це звільнення заручників, друге – унормувати питання соціального забезпечення людей, які живуть на окупованій території, третє – режим перемир’я.

"В який спосіб? Це тиск. Якщо наступні 5 років буде збережено наступництво в зовнішній політиці, в дипломатії і в виконанні Мінських домовленостей, то Путін зрозуміє, що наступні 5 років доведеться продовжити жити під міжнародними санкціями. Які, я сподіваюсь, будуть ще й посилені після відмови Росії виконати рішення Гамбурзького трибуналу. Вони будуть розуміти, що треба щось робити", - вважає Єлісєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-