Росія у Гаазі представляє свої

Росія у Гаазі представляє свої "аргументи" у справі за позовом України

Укрінформ
Росія під час засідання Міжнародного суду ООН щодо ініційованого Україною позову намагається довести відсутність його юрисдикції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Першим слово взяв представник РФ у Міжнародному суді ООН Дмитро Лобач. "Росія поважає суд і принципи міжнародного права. Утім, сьогодні наша делегація тут, щоби довести: справа, яку намагається представити Україна - поза юрисдикцією цього суду. Заява України про агресію, неправомірну окупацію, відверті порушення Статуту ООН - беззмістовна. І суд не має права її розглядати", - сказав він.

Лобач також заявив, що у розслідуванні катастрофи літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17 Росія співпрацює з усіма сторонами і не визнає жодних звинувачень.

Після цього виступу на трибуну вийшов інший представник РФ - британський юрист Семюел Вордсворт, який заявив про відсутність фактів, які б доводили фінансування так званих "ДНР" та "ЛНР" з боку РФ.

"Росія не має жодного стосунку до збиття "боїнга" та інших заявлених випадків, що можуть підпадати під дію Конвенції про фінансування тероризму", - стверджує він.

Раніше заступник міністра закордонних справ, агент України у справі "Україна проти Російської Федерації" Олена Зеркаль зазначила, що Росія під час розгляду заперечень у справі за позовом України до Міжнародного суду ООН в Гаазі намагається маніпулювати судом і замість питань юрисдикції розглядати справу по суті на власних умовах.

Читайте також: Росія намагається маніпулювати у Міжнародному суді ООН - Зеркаль

Як повідомляв Укрінформ, 3-7 червня відбуваються слухання щодо попередніх заперечень Російської Федерації (юрисдикції) у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Згідно з графіком перший раунд усних аргументів відбудеться у понеділок, 3 червня, виступатиме РФ. У вівторок свою позицію представить українська сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-