Геращенко про переговори з РФ

Геращенко про переговори з РФ "з чистого аркуша": Мінус Мінські угоди - це мінус санкції

Укрінформ
Заклики почати "з чистого аркуша" переговори з Російською Федерацією щодо звільнення українських заручників мають на меті унеможливити реалізацію Мінських угод.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на засіданні Погоджувальної ради у відповідь на виступ лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ті люди, які закликають розпочати переговори з Путіним з чистого аркуша, найменше хочуть, щоб там були Мінські угоди, тому що мінус Мінські угоди - це мінус санкції», - заявила Геращенко.

Вона нагадала, що більше 150 заручників українській стороні вдалося звільнити завдяки важкій переговорній роботі підгруп ТКГ у Мінську.

«Це важко зрозуміти людям, які жодним чином ніколи не були до того причетні», - зауважила перший віце-спікер.

За її словами, Мінський процес перебуває у стагнації, але не через українську переговірну позицію.

Читайте також: Клімкін повідомив про відновлення переговорів ТКГ у Мінську

Коментуючи критику з боку Тимошенко Мінських домовленостей і процесу звільнення заручників, Геращенко зауважила: «Я розумію, що розпочався кастинг на посаду Прем’єр-міністра, але не треба принижувати свою людську гідність у цьому кастингу. А мене вам принизити не вдасться».

Перед цим на засіданні Погоджувальної ради голова фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликала керівництво держави розпочати з чистого аркуша переговори з Російською Федерацією щодо звільнення українських заручників і політв’язнів.

«Я хочу звернути увагу, що в тому числі спікер Держдуми, яка веде проти нас війну, сказав, що треба починати переговори з чистого аркуша, в тому числі у зв’язку з обранням нового Президента. Треба негайно почати переговори з чистого аркуша. Мінські домовленості зайшли в глухий кут - ніякого обміну полоненими не існувало… Зараз треба почати все з початку, і почати негайно», - заявила Тимошенко.

Як відомо, раніше спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що Россія зацікавлена у налагодженні добросусідських відносин з Україною, і запропонувала почати все "з чистого аркуша".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-