Стефанчук закликав депутатів співпрацювати щодо президентських законопроектів

Стефанчук закликав депутатів співпрацювати щодо президентських законопроектів

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук просить парламентаріїв знайти можливість співпраці щодо законопроектів глави держави Володимира Зеленського.

Про це сказав Стефанчук під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня Президентом України на виконання своїх обіцянок було внесено до Верховної Ради законопроект про особливу процедуру усунення Президента з поста - імпічмент, реєстраційний №10340. Крім цього, Президент України направив листи на ім'я Голови Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути проект закону України про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів - №7203", - сказав Стефанчук.

Крім того, він нагадав, що минулого тижня Президентом був внесений законопроект щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців.

Стефанчук наголосив, що всі президентські ініціативи визначені як невідкладні і потребують позачергового розгляду. "Тому дуже прошу знайти можливість співпраці по цих законопроектах", - закликав представник Президента.

Читайте також: Тимошенко заявила про загрозу зриву позачергових виборів у Раду

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, у свою чергу, запевнив, що всі законопроекти, подані Президентом, будуть запропоновані для внесення в порядок денний сесії, але зазначив, що "деякі законодавчі ініціативи дивують".

"Зокрема, закон про імпічмент - це просто переписані норми українського регламенту, але звичайно, зважаючи на потужну законодавчу діяльність, навіть цей законопроект ми запропонуємо включити в порядок денний сесії, і, звичайно, всі законодавчі ініціативи Президента, визначені як невідкладні, ми будемо розглядати в сесійному залі", - зазначив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-