Зеленський змінив два укази попередніх президентів

Зеленський змінив два укази попередніх президентів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до указів Президента України від 2 квітня 2010 року № 504 та від 14 липня 2014 року № 592.

Відповідний указ №347, датований 31 травня, опубліковано на сайті президента.

Зокрема, зміни вносяться у Положення про Адміністрацію Президента України, затвердженому Указом Президента України від 2 квітня 2010 року № 504. Зокрема, y пункті 7 абзаци шостий і сьомий указом постановлено замінити п’ятьма абзацами такого змісту: «перший помічник, помічники Президента України; радник Президента України — представник Президента України у Верховній Раді України; радники Президента України; прес-секретар Президента України; представники Президента України».

Як зазначається в указі, у зв’язку з цим абзаци восьмий і дев’ятий потрібно вважати відповідно абзацами одинадцятим і дванадцятим.

Окрім того, згідно з документом, абзац перший пункту 8 потрібно викласти в наступній редакції: «8. Глава Адміністрації Президента України, його перший заступник та заступники, керівник апарату Адміністрації Президента України, перший помічник, помічники Президента України, радник Президента України — представник Президента України у Верховній Раді України, радники Президента України, прес-секретар Президента України, представники Президента України, уповноважені Президента України призначаються на посади і звільняються з посад Президентом України».

Читайте також: Клімкін повідомив про відновлення переговорів ТКГ у Мінську

Окрім того, статтю 2 Указу Президента України від 14 липня 2014 року № 592 «Питання Адміністрації Президента України» після абзацу «Керівник апарату Адміністрації Президента України» доповнити абзацами такого змісту: «перший помічник, помічники Президента України; радник Президента України — представник Президента України у Верховній Раді України»; а після абзацу «прес-секретар Президента України» доповнити абзацом «представники Президента України».

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-