Геращенко: Важливо зупинити новий проект Путіна -

Геращенко: Важливо зупинити новий проект Путіна - "Малоросія"

Укрінформ
Сьогодні команда нового Президента намагається переконати суспільство, що Путін — не маніяк, і з ним можна домовитися. Тому важливо зупинити новий проект Путіна - "Малоросія".

На цьому, під час виступу на з'їзді Партії "Європейська Солідарність", наголосила Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко, повідомляє сайт Солідарності.

"5 років тому Президентові України Петру Порошенку, разом з військовими, волонтерами, з українцями, з кримськими татарами, з певними політиками, з українським народом вдалося зробити надважливе – зупинити проект "Новоросія", один із найкривавіших сценаріїв, задуманих Путіним", - наголосила політик.

"Сьогодні новообрана команда запитує у суспільства: "Ви що думаєте, що Путін маніяк? Так, я думаю, що Путін маніяк. Тому що тільки маніяк може планувати розчленувати дружню країну, вкрасти Крим, відшматувати Донбас, тільки маніяк може утримувати тисячі заручників і політв’язнів, тільки маніяк може насолоджуватися від сліз їх родин… Так, Путін – маніяк", - наголосила парламентарій.

"Сьогодні, в цій гібридній війні, у Путіна інший сценарій: не вдалася Новоросія, побудуємо Малоросію… Я вважаю, що ключовий виклик, який стоїть сьогодні перед Порошенком та його командою – зупинити Малоросію", - зауважила народний депутат.

"Що таке Малоросія в цій гібридній війні? По краплинці отрути вона, в тому числі, через ЗМІ, які на жаль, гібридну свободу слова часто пропагують в Україні, буде отруювати суспільство, вбивати нашу національну ідею – що це Україна. І не просто сильна і незалежна, а Україна в ЄС і НАТО. Я не хочу бути частиною Малоросії! Я хочу бути частиною України!", - наголосила політик.

Геращенко підкреслила, що "Малоросія нічим не відрізняється від Новоросії… Тільки завойовувати її будуть не градами і танками, а в тому числі і "п’ятою колоною" і іншими гібридними методами. Наша задача – зупинити цей проект!", - наголосила вона.

Геращенко заявила: "Україна – це ЄС і НАТО. І саме це є ключова мета оновленої партії "Європейська Солідарність".

Читайте також: Парубій заявив, що йде на парламентські вибори

Як повідомлялося, співвласник і керівник студії "Квартал-95", брат першого помічника Президента, Борис Шефір в інтерв'ю одному з українських ЗМІ висловив надію, що вже через два роки в Україні зміниться "політика українізації" і "Квартал-95" зможе повернутися на російський ринок. До цього Шефір додав: "Ми раніше піднімалися за рахунок російського ринку", і пошкодував, що через війну зірвалася угода "на сотні мільйонів доларів".

Також він ствердив, що Путін — не маніяк, а розумна людина, і з ним можливо домовитися, якби було бажання “хоча б однієї сторони”.

Прес-служба АП повідомила, що Борис Шефір висловив власну думку, яка не збігається з позицією Президента України Володимира Зеленського та Адміністрації Президента.

Фото: solydarnist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-