Парубій: У країні - криза, пов'язана з діями Президента

Парубій: У країні - криза, пов'язана з діями Президента

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що в Україні відбувається криза, пов'язана з діями Президента Володимира Зеленського.

Про це Парубій сказав під час засідання парламенту в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Країна у важких часах і в країні, на жаль, відбувається криза, яка пов'язана з діями Президента. Вчорашнє оприлюднення стенограми (консультацій Президента з головами фракцій - ред.) це підтвердило. Більше того, ми вчора почули, як знову представники Президента, члени його команди говорять про те, що необхідно скасувати закон про мову, відмінити квоти, відмінити декомунізацію і, на жаль, це сьогодні стає для них звичною політикою. Так я хочу сказати і від імені Верховної Ради і уряду - український народ цього вам не дозволить, земля під вами буде горіти", - зазначив Парубій.

Він наголосив, що не дозволить скасувати закони про мову, про декомунізацію, адже український народ ішов до цього десятиліттями.

"Ми не дозволимо ні відмінити закон про мову, ні відмінити квоти, ні відмінити декомунізацію. Український народ десятиліттями йшов до цього. Багато синів і дочок України поклали за це своє життя, тому нам треба гуртуватися перед тими викликами, які зараз стоять перед Україною. Треба стояти плече до плеча і, я впевнений, реванш не пройде", - підсумував Голова ВР.

Читайте також: Геращенко: Стенограма підтвердила, що БПП і “Народний фронт” були проти закритих списків

Як повідомлялося, представник команди Зеленського, співвласник студії "Квартал 95" Борис Шефір заявив, що очікує від нового Президента скасування мовних квот та мовного закону. 

"Я очікую на перегляд квот. 90% - це багато. Закон про мову потрібно скасувати і прийняти нормальний закон", - сказав Шефір в інтерв'ю "Детектор медіа".

Шефір також заявив, що з Путіним "можна домовитися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-