Геращенко: Стенограма підтвердила, що БПП і “Народний фронт” були проти закритих списків

Геращенко: Стенограма підтвердила, що БПП і “Народний фронт” були проти закритих списків

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що стенограма зустрічі Президента Володимира Зеленського з керівництвом парламенту та фракцій 21 травня засвідчила позицію "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" проти закритих виборчих списків.

Про це вона написала у Facebook.

"Ключове. Зі стенограми чітко видно, що Парубій, я, керівники БПП, НФ і РПЛ заявили про неконституційність розпуску. І ані БПП, ані НФ не погоджувалися ні на які закриті списки", - підкреслила Геращенко.

На її думку, відео із засідання "було б епічніше".

"Одна пікантна деталь. На початку стенограми, де вже йде розшифровка феєричного виступу Олега Ляшка, його ще не було в залі, він з боями туди пробивався і кричав то все під дверима. Але в історичну стенограму потрапив і його точно ідентифікували як "О.Ляшко". При цьому більшість присутніх в залі — а це лідери фракцій, запрошені і допущені на 4 президентський поверх за списком - названі як "Виступаючий". Тобто, на консультаціях їх так і не ідентифікували, хто є хто? Це дійсно історична стенограма", - прокоментувала Геращенко.

Також вона відзначила кілька помилок.

"Наприклад, в стенограмі я начебто говорю про велику роботу ВР "в адаптації законів до сенату", звичайно, в реалі мова йшла про адаптацію до ЄС і НАТО. Але в АП цих слів бояться", - додала перший віце-спікер.

Читайте також: Розпуск Ради: сайт президента оприлюднив стенограму зустрічі з главами фракцій

Як повідомлялося, 30 травня на сайті Президента України оприлюднено стенограму зустрічі глави держави Зеленського з керівництвом Верховної Ради та парламентських фракцій 21 травня. Під час цієї зустрічі її учасники обговорювали достроковий розпуск парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-