Радикальна партія і

Радикальна партія і "Самопоміч" підтримають відставку уряду

Укрінформ
Фракція Радикальної партії Олега Ляшка підтримає відставку Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та уряду.  Парламентська фракція "Самопоміч" не голосувала за чинний уряд, тому їй немає сенсу його надалі підтримувати.

Про це заявили лідери фракцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша команда голосує за відставку Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - сказав Олег Ляшко з трибуни парламенту під час розгляду цього питання.

Цю позицію він обґрунтував, зокрема, тим, що темпи економічного розвитку України є нижчими за загальносвітові, відсутністю промислової політики, підтримки національного виробництва та доступних кредитів для національних виробників, зростанням тарифів і цін.

Читайте також: Рада розглядає відставку Гройсмана

У кулуарах Ради Олег Березюк, відповідаючи на запитання, чи підтримуватиме його фракція відставку прем'єра, заявив: "Ми - опозиційна політична сила, яка не голосувала за цей уряд. Тому, природно, нам цей уряд зберігати немає сенсу".

Водночас депутат зауважив, що в будь-якому випадку нинішній уряд буде продовжувати виконувати свої обов'язки до того, як набере чинності наступний парламент.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 травня розглядає проект постанови №10341 "Про відставку Прем'єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича".

Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгурації заявив про наміри розпустити ВР та закликав членів уряду піти у відставку.

Увечері того ж дня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про своє рішення піти з посади. Свою заяву він передав на розгляд Верховної Ради 22 травня.

Відповідно до закону «Про Кабінет Міністрів України», парламент розглядає питання про відставку прем'єра не пізніше ніж на десятий день після надходження його заяви. Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя 29 травня розглянув заяву Прем’єр-міністра Гройсмана про його відставку та рекомендував парламенту визначитися шляхом голосування щодо цього питання.

У Конституції України визначено, що Кабінет міністрів складає повноваження перед Верховною Радою. Відставка Прем’єр-міністра має наслідком відставку всього складу Кабміну. У такому разі ВР має сформувати новий склад уряду. До початку його роботи свої повноваження виконуватиме той склад Кабміну, відставку якого було прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-