Рада розгляне відставку Гройсмана опівдні - Парубій

Рада розгляне відставку Гройсмана опівдні - Парубій

Укрінформ
Верховна Рада розпочне розгляд проекту постанови №10341 "Про відставку Прем'єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича" близько опівдня.

Про це сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій після відкриття ранкового засідання парламенту в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання постанови про відставку Прем'єр-міністра України буде стояти орієнтовно близько 12-13 години", - зазначив Парубій.

Спікер переконаний, що до цього часу Рада зможе ефективно попрацювати й ухвалити закони, необхідні для національних безпеки і оборони та розвитку освітньою реформи в Україні.

Він також розповів, що на порядку денному депутатів у четвер є, зокрема, законопроект щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, а також проект закону 10181 про уніфікацію військових звань України і країн НАТО.

Крім того, спікер закликав народних депутатів включити до порядку денного дня прийняття рішення законопроект про військових капеланів та про повну загальну середню освіту.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Президент України Володимир Зеленський під час інавгурації заявив про наміри розпустити ВР та закликав членів уряду піти у відставку. Увечері того ж дня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про своє рішення піти з посади. Свою заяву він передав на розгляд Верховної Ради 22 травня. Відповідно до Закону «Про Кабінет Міністрів України», парламент розглядає питання про відставку прем'єра не пізніше ніж на десятий день після надходження його заяви.

Читайте також: БПП не підтримуватиме відставку Гройсмана

Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя 29 травня розглянув заяву Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про його відставку та рекомендував парламенту визначитися шляхом голосування щодо цього питання.

У Конституції України визначено, що Кабінет міністрів складає повноваження перед Верховною Радою. Відставка Прем’єр-міністра має наслідком відставки всього складу Кабміну. У такому разі ВР має сформувати новий склад уряду. До початку його роботи свої повноваження виконуватиме той склад Кабміну, відставку якого було прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-