Парубій сказав, коли Рада візьметься за Виборчий кодекс

Парубій сказав, коли Рада візьметься за Виборчий кодекс

Укрінформ
Верховна Рада почне розгляд нового Виборчого кодексу наступного пленарного тижня, після того, як завершить розгляд законопроекту про Тимчасові слідчі комісії.
Про це сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітет з правової політики прийняв рішення про Виборчий кодекс з відкритими списками. Це означає, що нам необхідно буде зараз підготувати таблицю - це 4500 поправок і ви розумієте, таблиця буде досить об'ємна, але Апарат Верховної Ради буде працювати всіма силами. Очевидно, що до завтра це не встигнеться, але наступного тижня ми зможемо перейти до розгляду Виборчого кодексу про вибори за відкритими списками", - зазначив спікер.

Також Парубій повідомив, що чекає на рішення регламентного комітету щодо законопроекту по тимчасові слідчі комісії.

"Наступний крок - ми чекаємо рішення регламентного комітету про закон про тимчасові слідчі комісії. Він є менш обє'мний. Ми зможемо його розпочати завтра розглядати, а по завершенню розгляду закону про ТСК перейти до виборчих списків. Такий план рекомендується, і я впевнений, що ми всі його підтримаємо і ця Верховна Рада України ще прийме історичне рішення для розвитку українського парламентаризму і України в цілому", - наголосив Голова ВР.

Читайте також: Раді рекомендують розглянути проект Виборчого кодексу у другому читанні

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 листопада 2017 року ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До законопроекту було подано понад 4000 правок.

У середу, 29 травня, профільний комітет Ради рекомендував парламенту розглянути проект Виборчого кодексу в другому читанні.

Голова робочої групи, яка працювала над підготовкою проекту Виборчого кодексу до другого читання, народний депутат від БПП Олександр Черненко не виключив ініціювання позачергових засідань ВР задля ухвалення документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-