Парубій просить комітет ВР розглянути сьогодні відставку Гройсмана

Парубій просить комітет ВР розглянути сьогодні відставку Гройсмана

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав комітет з питань правової політики та правосуддя провести засідання у середу, о 12.00.
Він рекомендував парламенту розглянути питання щодо відставки Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та передати на розгляд Верховної Ради порівняльну таблицю до проекту Виборчого кодексу. Про це спікер заявив під час засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я прошу комітет з питань правової політики зібратися сьогодні о 12.00 на засідання комітету у конференц-залі та рекомендувати парламенту розглянути питання про заяву Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та відповідно до частини третьої статті 118 Регламенту Верховної Ради передати на розгляд парламенту у другому читанні підготовлену робочою групою порівняльну таблицю до Виборчого Кодексу», - сказав Парубій.

При цьому спікер зауважив, що розгляд порівняльної таблиці є реальною можливістю ухвалення Виборчого Кодексу, адже за словами спікера, «якщо комітет зайде знову в розгляд 4,5 тисяч поправок то парламенту не буде шансу».

Читайте також: Рада хвилиною мовчання вшанувала пам'ять генерала Кульчицького

«Якщо комітет підтримає напрацювання робочої групи і передасть їх в парламент, це нам дасть дуже великий шанс», - сказав Парубій.

Водночас Голова Верховної Ради звернувся персонально до всіх членів комітету, попередивши їх про те, що буде публікувати прізвища усіх, хто не відвідає засідання у середу.

«Прошу усіх зібратися і виконати свою роботу: прийняти рішення, яке дозволить Верховній Раді України перейти до розгляду Виборчого Кодексу», - додав Парубій.

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До законопроекту подано понад 4000 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-