Кремль використовує Портнова як інструмент дискредитації всього українського — Ар'єв

Кремль використовує Портнова як інструмент дискредитації всього українського — Ар'єв

Укрінформ
Народний депутат із фракції БПП Володимир Ар'єв заявив, що Кремль використовує екс-заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова як інструмент для дискредитації України та всього українського.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це (заяви і позови Портнова проти Порошенка - ред.) іде повністю у форватері Москви. Атакуються всі досягнення, які були за останні п'ять років... Це дискредитація всього того, що було зроблено для захисту і утвердження України за останні п'ять років... І це не тільки помста колишньому президенту. Це спроба помсти Україні, яка захищалася від російської аегресії і намагалася за останні п'ять років стати знову Україною, потужною європейською державою, яка відновлювала свою ідентичність і свою обороноздатність", - наголосив Ар’єв.

Водночас депутат висловив упевненість, що всі ці спроби не досягнуть своє мети. "Але все це робиться для того, щоб протягом передвиборчої кампанії дискредитувати Україну і українськість. Дискредитувати досягнення, які були за останні роки. Дискредитувати людей, які захищали Україну", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 19 травня екс-заступник глави Адміністрації колишнього президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов заявив про своє повернення в Україну.

Згодом він повідомив, що подав до Державного бюро розслідувань чотири заяви зі звинуваченням п'ятого президента України Петра Порошенка у нібито скоєнні злочину. Так, за словами Портнова, Порошенка вважають "причетним до державної зради, спроби захоплення державної влади і перевищення влади та службових повноважень".

Читайте також: Портнов учетверте поскаржився на Порошенка до Держбюро розслідувань

Стосовно Портнова українські правоохоронці розслідували кримінальне провадження за статтею "державна зрада". Генпрокуратура розшукувала Портнова за обвинуваченням у причетності до масових вбивств активістів на Майдані у 2014 році. Прокуратура Криму перевіряла причетність Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Портнов зняв обвинувачення через суд.

Він був радником Віктора Януковича у 2011-2014 роках, заступником глави АП Януковича, членом Ради Нацбанку України. У 2005-2010 роках був головним юристом команди Юлії Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-