Парубій відкрив Раду, у залі - 290 депутатів

Парубій відкрив Раду, у залі - 290 депутатів

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту у вівторок.

У сесійній залі зареєструвалося 290 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав спікер.

Засідання ВР/ Фото Данііла Шамкіна

Як повідомлялося, у вівторок на порядку денному парламентарів блок питань місцевого самоврядування. Верховна Рада також спробує ухвалити у другому читанні законопроект №8370 "Про внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів".

Депутати розглянуть у першому читанні законопроекти №6447 "Про внесення зміни до статті 26 Закону України "Про виконавче провадження" щодо звільнення органів місцевого самоврядування від сплати авансового внеску для проведення виконавчих дій", №9400 щодо врегулювання питання реалізації права на додаткову відпустку учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни, №10181 щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби. У другому читанні розглянуть законопроект №8370 "Про внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів".

Читайте також: Рада сьогодні може ухвалити зміни до військових стандартів

Крім того, парламентарії мають розглянути законопроекти №9438 щодо забезпечення гармонізації кримінального законодавства з положеннями міжнародного права, №9353 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування".

На порядку денному є і соціальні питання. Зокрема, законопроект №7113 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо підвищення гарантій соціального захисту вагітних жінок" та №8528 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання відпусток працівників театрів", №6350 щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

На порядку денному ВР також розгляд у другому читанні законопроекту №7486 "Про внесення змін до закону "Про дорожній рух" щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних".

У першому читанні планується розглянути проект закону №9290 щодо забезпечення виконання Україною Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей, №8237 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку благодійної діяльності", №8305 щодо зловживання опікунськими правами.

Верховна Рада у вівторок також планує ухвалити проект постанови №10125 "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, національних парламентів держав світу щодо засудження порушення прав корінних народів у Російській Федерації".

Окрім того, ВР планує призначити слухання "Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки", позачергові вибори сільських та селищних голів та затвердити Загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму України на 2019-2023 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-