Для оголошення дефолту України немає жодних підстав - Тимошенко

Для оголошення дефолту України немає жодних підстав - Тимошенко

Відео
Укрінформ
У жодному разі не можна допустити дефолту України, для цього немає жодних передумов.

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і груп, повідомляє сайт "Батьківщини".

"У жодному випадку, за жодних обставин не можна допустити, щоб в Україні настав дефолт. Це втрата довіри всіх інвесторів у світі до України на багато років. Ніхто не зможе спрогнозувати, який буде курс гривні. При дефолтах, як правило, стрімко падає курс національної валюти. А це вже повне зубожіння людей, тому що в доларах вони знову отримуватимуть в 2-3 рази менше", – пояснила політик.

Також, зазначила Тимошенко, "дефолт – це повна дестабілізація всього життя України і це економічний занепад, який триватиме роками".

Читайте також: Гройсман каже, що дефолт поверне країну у “буремні” 90-ті

Окрім того, лідер "Батьківщини" наголосила, що питання дефолту – це не питання президента України, а питання уряду та НБУ. Водночас вона підкреслила, що Україна має збалансований бюджет, який передбачає кошти на погашення наших боргів та повернення відсотків за запозиченнями, додала вона.

"Передумов для дефолту не існує! Жодного дефолту в Україні не може бути, якщо ніхто не піде ні в які авантюри, несумісні з нормальним життям країни", – наголосила Тимошенко.

Як повідомлялося, олігарх Ігор Коломойський в інтерв'ю виданню Financial Times заявив, що у стосунках з міжнародними кредиторами Україна має наслідувати приклад Греції та Аргентини, й оголосити дефолт. Оскільки виплати за зовнішнім боргом сягнуть максимуму цього та наступного року, Коломойський підкреслив, що Україні нема чого боятися, якщо вона оголосить дефолт.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши справу за позовом Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Читайте також: Разумков висловив свою “суб'єктивну позицію” щодо дефолту

Чинний на той момент Президент України Петро Порошенко заявив, що якщо ПриватБанк повернуть Коломойському, це може спричинити дефолт і нову економічну кризу в Україні.

Сьогодні голова партії "Слуга народу"Дмитро Разумков, заявив, що Україна навряд чи піде шляхом оголошення дефолту.

Водночас голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов закликав Президента Володимира Зеленського дати публічну оцінку заявам Коломойського щодо можливості дефолту України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-