У партії

У партії "Слуга народу" не бачать проблеми у призначеннях до АП друзів Зеленського

Укрінформ
Керівник виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що в українців сформувалося викривлене уявлення про Адміністрацію Президента як про найголовніший орган, хоча насправді це у канцелярія.
Про це він заявив у коментарі Укрінформу 27 травня, коментуючи призначення президентом в Адміністрацію своїх друзів і партнерів.

"Це не ближнє коло. У нас усіх - у всієї країни - викривлене уявлення, що таке Адміністрація Президента. Нам здається, що це - найголовніший орган, але так не має бути. Це - канцелярія це офіс, це сервіс президента, з допомогою якого він реалізовує свої державні функції. А управління державою здійснюється у законодавчій, виконавчій, судовій гілках влади. Президент сформував свій офіс, свою канцелярію. Це люди, з якими йому комфортно працювати. Він може з їхньою допомогою далі це все масштабувати. Я впевнений, що там з'являться й інші люди за іншим підбором. Просто трошки пізніше", - спрогнозував Корнієнко.

Читайте також: Разумков розповів, з ким створить коаліцію "Слуга народу"

Коментуючи анонсований радником президента Олександром Данилюком кастинг на ключові посади, Корнієнко зауважив, що зараз проводиться "супер-пупер" кастинг на посади голів облдержадміністрацій.

У відповідь на запитання, чи не повториться при формуванні виборчого списку партії "Слуга народу" (попри анонсований прискіпливий відбір) ситуація, аналогічна до тієї, що виникла з призначеннями в АП, Корнієнко заявив, що "в нього немає стільки друзів".

"Як ми можемо (взяти у список) 400 своїх людей, як ви це уявляєте?... Це ж нема такої ситуації, що ти ставиш на округ мавпу, і вона виграє. Ну, там зараз багато говорять про це, що можна поставити мавпу під логотипом "Слуги народу", і вона виграє. Нема такого! Треба змагатися", - сказав Корнієнко.

Як повідомляв Укрінформ, керівник виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив на прес-конференції 27 травня, що кандидати у народні депутати від політичної партії "Слуга народу" будуть проходити кілька рівнів перевірки, зокрема документальну, перевірку доброчесності, фахову кадрову оцінку та "постпраймеріз", тобто буде відкрита можливість коментувати кожного кандидата.

Екс-міністр фінансів, радник у команді Зеленського Олександр Данилюк 11 травня заявив інтерв'ю Лига.net, що кандидатів на всі ключові посади відбиратиме за низкою заздалегідь визначених критеріїв "номінаційний комітет", куди увійдуть до п'яти членів команди Зеленського. Цей комітет даватиме рекомендації президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-