Виборчий кодекс має ухвалити ще нинішня Рада - Самопоміч

Виборчий кодекс має ухвалити ще нинішня Рада - Самопоміч

Укрінформ
Проведення наступних парламентських виборів, які мають відбутися у 2023 році за новою виборчою системою, буде під загрозою у разі неухвалення Виборчого кодексу Верховною Радою 8-го скликання.

Про це заявив заступник голови фракції «Самопоміч» Руслан Сидорович під час брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кожен втрачений день - втрачена можливість змінити виборчу систему. Ще ж і надто, якщо зараз не буде прийнятий цей Виборчий кодекс, то ми втрачаємо шанс навіть для виборів 2023 року - для наступних парламентських виборів. Тому що після того, як буде обрано новий склад парламенту, усі напрацювання робочої групи можна буде викинути у смітник. Робота по формуванню виборчої реформи у наступному парламенті буде відбуватися від самого початку», - зазначив Сидорович.

Читайте також: Самопоміч підтримує розпуск Ради і "виборчі" ідеї Зеленського

Відтак політик наголосив, що зараз критично важливо ухвалити Виборчий кодекс в цілому. Водночас він додав, що наразі немає об’єктивно жодних перешкод, аби Верховна Рада його ухвалила. Єдиною перешкодою, за словами заступника голови фракції, є досі не проведене засідання Комітету ВР з питань правої політики та правосуддя, який має підготувати цей документ для розгляду у 2-му читанні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-