Парубій вимагає від Банкової оприлюднити стенограму зустрічі Зеленського з депутатами

Парубій вимагає від Банкової оприлюднити стенограму зустрічі Зеленського з депутатами

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вимагає, щоб Адміністрація Президента надала стенограму консультацій Президента України Володимира Зеленського з головами депутатських фракцій і керівником парламенту щодо проведення позачергових виборів до ВР.
Про це спікер заявив на Погоджувальній раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від імені всіх голів фракцій, присутніх на зустрічі, я вимагаю публічно надання стенограми наших консультацій. Хочу наголосити, що на тому наполягав і я, і Олег Ляшко (лідер Радикальної партії — ред.). Я дав ще тиждень тому офіційний запит, щоб вся стенограма була передана всім учасникам зустрічі, адже ми обговорювали не приватні моменти - це проходили консультації, передбачені Конституцією. І я сподіваюся, що в найближчі дні на мій запит буде дана відповідь, і я впевнений, що це буде підтримано всіма головами фракцій, щоб суспільство могло бачити, як відбувалися переговори», - сказав Парубій.

При цьому Голова ВР підкреслив, що представники гілок влади виступають за прозорість.

«Ми йшли з вимогою прозорості, щоб суспільство бачило кожен крок і новообраного Президента, і голів фракцій», - сказав Голова ВР.

Читайте також: Парубій каже, що відставку уряду розглянуть у четвер

Водночас, звертаючись до присутнього на засіданні Погоджувальної Ради представника Президента у ВР Руслана Стефанчука, Парубій зауважив, що під час консультацій не було досягнуто жодного компромісу щодо закритих виборчих списків, хоча протилежне було опубліковано на сайті глави держави.

«Я хотів би звернути увагу, напевно, від усіх голів фракцій, що на сайті Президента був розміщений ваш коментар, що на консультаціях Президента України з головами фракцій, я зацитую: «Учасники зустрічі погодили компромісне рішення підтримати зміни до чинного закону, які скасовують мажоритарну систему та зменшують перехідний бар’єр до 3 відсотків». На жаль, ця цитата використана для того, щоб в черговий раз дискредитувати український парламент. І там також зазначається, що питання, щодо яких напередодні був консенсус про їхнє включення до порядку денного, не здобули підтримки депутатів. Я хочу заявити, як учасник зустрічі: ніякого ані компромісу, ані тим більше консенсусу не було досягнуто щодо закритих списків, я прошу голів фракцій це підтвердити», - наголосив Парубій.

При цьому він попросив Стефанчука не дискредитовувати найвищий законодавчий орган України та голів фракцій.

Як повідомлялося, 21 травня після консультацій з керівництвом ВР і лідерами фракцій Президент підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і проведення позачергових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-