Парубій каже, що відставку уряду розглянуть у четвер

Парубій каже, що відставку уряду розглянуть у четвер

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій розповів про плани порядку денного парламенту на пленарний тиждень і зазначив, що питання відставки уряду Рада розгляне в четвер, 30 травня.
Про це спікер сказав під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На четвер планується блок питань аграрної політики, але також згідно з законом ми маємо розглянути питання про відставку Кабінету міністрів України. Згідно з законом Верховній Раді України надається 10 днів, і ми входимо в ці 10 днів цього пленарного тижня, і тому також даю доручення комітету з правової політики розглянути в середу на комітеті, щоб ми в четвер змогли розглянути це питання про відставку Кабінету міністрів та Прем'єр-міністра України. І я вважаю, що це буде теж одне з ключових питань", - зазначив Парубій.

Також він розповів, що у вівторок планується розгляд блоків соціальних питань та місцевого самоврядування.

"Також я буду рекомендувати завтра (28 травня - ред.), щоб ми поставили безпековий законопроект про сержантські звання, про уніфікацію звань в армії України зі званнями країн Північноатлантичного альянсу", - сказав Голова ВР.

Окрім того, як зазначив Парубій, Рада має завершити розгляд законопроекту 6447 "Про внесення зміни до статті 26 Закону України "Про виконавче провадження" щодо звільнення органів місцевого самоврядування від сплати авансового внеску для проведення виконавчих дій". "... згідно з регламентом ми маємо завершити обговорення, а потім вже прийняти рішення - чи повертати його в комітет, чи просто його відхилити", - пояснив спікер.

Читайте також: Парубій сказав, коли Рада повернеться до розгляду Виборчого кодексу

Парубій також наголосив що Верховна Рада найближчим часом має розглянути законопроект про Тимчасові слідчі комісії. Він дав доручення комітету з питань регламенту, щоб законопроект 1098 про Тимчасові слідчі комісії був розглянутий на комітеті якнайшвидше. Голова ВР сподівається, що комітет надасть рішення щодо законопроекту про ТСК оперативно, і Рада зможе почати його розгляд у четвер, 30 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-