Суд візьметься за скаргу екс-глави КСУ Шевчука 11 червня

Суд візьметься за скаргу екс-глави КСУ Шевчука 11 червня

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва 11 червня проведе підготовче засідання у справі щодо звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного суду.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження та призначив на 11 червня підготовче засідання у справі щодо звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного Суду України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд зобов’язав відповідача – Конституційний суд України - подати до суду всі матеріали, що були або мали бути взяті ними до уваги під час ухвалення рішення про звільнення Шевчука. Також ОАСК витребовує належним чином засвідчені копії стенограм засідань КСУ за 14 травня 2019 року.

Шевчук просить суд визнати протиправними дії КСУ щодо його звільнення з посади судді КСУ. Окрім цього, позивач просить визнати протиправною та скасувати постанову КСУ, що була ухвалена 14 травня про його звільнення з відповідної посади судді.

Читайте також: НБУ оскаржив рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку

Як повідомлялося, 14 травня судді КСУ на спеціальному пленарному засіданні проголосували за звільнення судді Станіслава Шевчука на основі висновків постійної комісії з питань регламенту та етики. За звільнення Шевчука проголосували 12 суддів із 18-ти.

Того ж дня новим головою Конституційного суду судді обрали Наталію Шапталу.

Шевчук заявив, що звертатиметься до суду і вважає своє звільнення "політичним замовленням".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-