Націоналісти зробили заяву щодо

Націоналісти зробили заяву щодо "інформаційного референдуму" Зеленського

Укрінформ
Ідея референдуму «про мир з Москвою» не тільки не відповідає інтересам нашої держави, а є відвертою спробою реалізувати московський сценарій дестабілізації ситуації в Україні, що може призвести до втрати державності.

У цьому переконані керівники ВО «Свобода», ОУН, конгресу українських націоналістів, "Правого сектора", всеукраїнської організації «Тризуб» та руху С-14, які виклали своє звернення на сторінці ОУН у Facebook.

"Такий сценарій Кремль уже один раз реалізував на території України, внаслідок чого відбулася військова окупація Криму і збройне протистояння України та РФ на Донбасі. У результаті – окупація частини українських земель і тисячі загиблих героїв. Українські націоналісти, які мають великий досвід боротьби з російським імперіалізмом, ніколи не погодяться на будь-які компроміси з Москвою", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Громадськість окреслила "червоні лінії" для Зеленського

Націоналісти переконані - замість того, щоб проводити референдум «про мир з Москвою» треба укріплювати Збройні сили України та бути готовим як до відбиття нової агресії, так і звільнення Криму і Донбасу від московських окупантів.

"Ми віримо у силу української нації, віримо, що українці зможуть здолати свого одвічного ворога і відновити територіальну цілісність та суверенітет України", - резюмували керівники українських нацорганізацій.

Читайте також: Зеленський про референдум: Він має бути не законодавчим, а інформаційним

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня глава Адміністрації Президента Андрій Богдан допустив можливість проведення референдуму з приводу укладення домовленостей з Росією про мир на Донбасі. За словами Богдана, Україна змушена шукати компроміс з РФ, проте "питання здачі території виключене".

Навесні 2014 року Росія окупувала український Крим та розв’язала війну на Донбасі, у якій вже загинули 13 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-