У Штатах хочуть переконатися, що український Антикорупційний суд не для “показухи”

У Штатах хочуть переконатися, що український Антикорупційний суд не для “показухи”

Укрінформ
Корупція руйнує демократичні держави і підриває довіру, тому боротьба із нею має бути в пріоритеті, а США готові допомогти Україні у її подоланні і сподіваються, що нова влада зацікавлена у спільній боротьбі з цим явищем.

Таку думку висловив конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрік у коментарі журналістам, зокрема, власному кореспонденту Укрінформу.

“Це величезна проблема у всьому регіоні. Корупція роз’їдає демократію. Вона шкодить економіці. Вона підриває довіру людей до влади та до власної країни. Тому я гадаю, що це найперше, з чим потрібно боротися”, - наголосив він.

Фітцпатрік додав, що “влада України має виконати свою частину зобов’язань і позбутися корупції”, оскільки вона є найбільшою загрозою для будь-якої демократії. Крім того, він нагадав, що фінансова допомога з боку США напряму залежить від зобов’язань України з боротьби з корупцією.

“Коли ми надаємо фінансову підтримку країні, вона надається з умовою, що вони виконують зобов’язання з боротьби із корупцією”, - зауважив він.

На думку конгресмена, корупція в Україні має системний характер, а Вищий антикорупційний суд, який невдовзі запрацює, вселяє надію, однак, за ним необхідно “пильно слідкувати”.

“Я хотів би переконатися, що це все робиться не заради "показухи". Що його (антикорупційний суд - ред.) не використовують, щоб обдурити народ України чи людей у Конгресі, людей у цій країні (США - ред.), які витрачають гроші наших платників податків для підтримки України”, - підсумував Фітцпатрік.

Читайте також: У Конгресі США хочуть переконатися, що Зеленський буде партнером Америки, а не Росії

Браян Фітцпатрік був обраний представником штату Пенсильванія від республіканської партії 2016 року, згодом переобрався до Палати представників у 2018 році. Він є співголовою групи підтримки України, до якої входять 50 конгресменів з обох партій. До обрання у Конгрес, він працював агентом ФБР з розслідування корупційних злочинів, і частиною його робити було створення антикорупційної інфраструктури в Україні, зокрема, Національного антикорупційного бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-